Medverkande företag

Oavsett om man är rutinerad eller nybörjare vad gäller husbygge rekommenderar vi att man tar hjälp av professionella yrkesmän, eller åtminstone frågar om hjälp eller ber om några goda råd när man är osäker.

Vi har gjort en del saker själva på vårt hus, men vi har även haft hantverkare och företag som har hjälpt oss. Här tänkte vi berätta vad vi har gjort själva och vad vi har lejt bort. Förhoppningsvis kan ni inspireras och hitta någon som kan hjälpa er med huset.

Medverkande parter

Det vi har fått hjälp med i huset är:

Badrum

Vi hyrde in en firma som hjälpte oss att bygga hela badrummet från grunden. Vi vill rekommendera er att göra likadant, för badrumsbygge är inget man bör ge sig in på om man inte har den utbildning som krävs. Dessutom får du garanti på bygget när du anlitar en seriös firma. Här kan du söka efter seriösa badrumsföretag.

Kök

Vi tog hjälp av Kök&Möbelmontören som hjälpte oss med hela köket. De monterade köksmöblerna såsom köksluckor, bänkar etc., målade väggarna och la nytt golv.

Kakel i kök och badrum

Vi har haft hantverkare som har lagt kakel i både badrum och kök. Om ni har hängt med på sidan vet ni redan att vi har valt att ha samma kakel i både köket och badrummet för att få ett genomgående tema. Vi anlitade Kakelgubben i Göteborg som har hjälpt oss med kaklet! Vi är supernöjda.

Larm

Phoniro Systems hjälpte oss att installera ett larm. Vi är vana vid att bo i lägenhet där man bor tryggt med en låst entrédörr, men nu när vi bor i hus är det en helt annan sak. Det kändes helt självklart för oss att ha larm.

Gjort själva

Men självklart finns det mycket man kan göra själv om man bara är lite händig. Vi har bland annat gjort detta:

Garage

Vi har byggt vårt garage själva. Min sambo har en bekant som har erfarenhet från att ha byggt garage tidigare, så vi valde att göra detta tillsammans. Vi beställde en färdig garageport, som vi är supernöjda med. Vi kan dessutom rekommendera er att köpa en ytterdörr som matchar garageporten. Det blir väldigt fint och ger ett stilrent uttryck. Inredningen i garaget går i samma färger som övriga huset, dvs. vitt, grått och detaljer i mässing.

Målning

Vi valde att måla alla väggar själva. Trots att vi inte har speciellt mycket erfarenhet från målning gick det väldigt bra och det är en utgift vi är glada att vi sparade in, eftersom priserna lätt springer iväg när man renoverar.

Golv

Vi har lagt golven i vardagsrummet och sovrummen helt själva. Med hjälp av den här guiden var det faktiskt inte speciellt svårt om man är lite händig.

Terrass

Det största projektet i huset som vi har gjort helt själva är att bygga terrassen. Här kan ni läsa mer om hur vi gjorde.